studiu de insorire

Studiu geotehnic

Realizarea unui studiu geotehnic este foarte importanta, este modul prin care se identificarea natura terenului de fundare pentru realizarea unei constructii solide. Cele mai importante elemente pe care le releva studiul sunt: prezenta de umpluturi (pamant adus pe teren, gunoaie, resturi de materiale de constructii), capacitatea portanta a terenului necesara in dimensionarea fundatiei, adancimea la care a fost intalnita apa pentru a sti ce izolatii sunt necesare. Nu este suficient sa realizam fundatia la adancimea de inghet, aceasta este doar pentru constructiile foarte usoare (gard, gratar), alte caracteristici ale terenului sunt luate in calcul la realizarea unei fundatii.

Dimensionarea elementelor structurale si mai ales a fundatiei se face pe baza datelor furnizate de studiul geotehnic. O fundatie subdimensionata poate duce in scurt timp la avarii vizibile ale constructiei, crapaturi in pereti, inclinare, infiltratii de apa, aceste avarii se pot remedia foarte greu si interventiile la fundatia cladirii sunt printre cele mai dificile.

Studiul geotehnic va reduce costurile de constructie cu mult peste pretul lui. Cunoasterea exacta a terenului de fundare de catre inginerul structurist va permite o dimensionare optima a elementelor de rezistenta. Structuristii nostrii reiau calculul structural si redimensioneaza fundatiile si pentru proiectele tip.

In cazul neefectuarii studiului geotehnic in prealabil se ia in calcul un teren de fundare slab (ca masura acoperitoare) ceea ce duce la supradimensionare si cresterea costurilor de constructie.

Pentru obtinerea autorizatiei de construire se solicita si studiul geotehnic (de catre majoritatea primariilor) studiul trebuie sa aiba pe el adreasa terenului dumneavoastra. In vederea intocmirii studiului se realizeaza un foraj la adancimea de 6m, pentru o casa este necesar un singur foraj, daca constructia dorita are o suprafata construita mai mare sau este bloc sunt necesare mai multe foraje. Daca rezultatul studiului geotehnic releva un teren foarte prost recomandam realizarea unui nou foraj pentru a confirma situatia.

Puteti contracta realizarea studiului geotehnic direct la biroul nostru, va fi realizat de profesionisti si mostrele vor fi testate in laborator.

Este necesara o programare pentru realizarea forajului si studiul va fi gata in aproximativ doua saptamani.

Lasă un răspuns