Proiecte de remodelare constructii existente

     Remodeleare a unei constructii presupune in primul rand consolidararea ei, apoi se pot realiza supraetajari, extinderi, modificari ale fatadei.

Tehnicile de consolidare sunt diferite complet de cele de construire ‘de nou’ si difera si in functie de gradul de degradare al constructiei, tipul de structura initiala si desigur ceea ce se doreste sa se realizeze in viitor. In principiu orice modificare este posibila iar rezultatul va fi o constructie durabila si moderna.

In cazul necesitatii unor interventii majore trebuie luata in calcul si desfintarea constructiei si reconstructia totala deoarece consolidarea este de cele mai multe ori mai costisitoare decat construirea de nou iar rezultatul este totusi conditionat de ceea ce se pastreaza. 

Clinica medicala, sector 4, Bucuresti.

Consolidare complexa: realizare subsol sub constructie existenta, consolidare pereti exteriori, realizare structura d3e rezistenta in cadre si plansee beton armat.

Locuinta P+1E+M, sector 4, Bucuresti.

Consolidare, extindere si supraetajare la o casa ramasa ”la rosu” .  Remodelarea fatadelor, extinderea si finisajele moderne au schimbat complet imaginea casei, de altfel foarte simpla.

Recomandam remodelarea constructiei existente in cazul in care sunteti conditionati de urmatoarele aspecte:

  • Constructia este monument sau se afla in zona protejata 

  • Constructia are elemente arhitecturale de valoare pe care doriti ca le pastrati;

  • Prin reglementarile urbanstice pentru pastrarea amplasamentului pe teren vi se impune pastrarea constructiei existente sau a unei parti din ea;

  • Mentinerea POT existent (procent de ocupare a terenului) in cazul terenurilor mici;

  • Constructia la care se intervine este noua, sub 20 ani si a fost construita conform unui proiect;

  • Nu doriti modificari foarte mari ale constructiei existente;

Cladire monument istoric Locuinta colectiva D+P+2E, mun. Galati.

Consolidare, recompartimentare si modernizare.  

Decizia de a pastra sau demola o constructie este bine sa o luati impreuna cu un specialist ( inginer constructor, arhitect) pentru a vedea ce interventii sunt necesare. Este necesara si o discutie la Primarie eventual obtinerea unui certificat de urbanism pentru a se gasi cea mai buna solutie, de exemplu puteti pastra amplasamentul respectiv.

Pentru realizarea unui astfel de proiect este necesar mai mult timp si o atentie deosebita, deasemeni este necesara asistenta pe santier suplimentara a proiectantilor si realizarea de detalii si solutii pentru situatii propriuzise deoarece ele nu pot fi prevazute din faza de proiectare constructia existenta fiind de obicei finisata.

Hala industriala P+1E, mun. Bucuresti.

Consolidare, recompartimentare, extindere si modernizare.  

Aveti o constructie ramasa nefinisata sau o constructie a carei arhitectura lasa de dorit? Aspectul exterior al cladirii se poate schimba. Daca finisajele s-au invechit, termoizolatia este insuficienta sau doriti o extindere, este timpul sa dati si o noua fata constructiei dumneavoastra.

Casa S+P+1E, Voluntari

Refacere design fatada, recompartimentare.  

Casa P+1E, Motru

Refacere design fatada

Trimite-ne planul terenului tau, cateva poze ale constructiei existente si o descriere a constructiei dorite si vei primi o propunere de planuri si o oferta completa cu costurile proiectarii si avizarii proiectului. Pe whatsapp la 0721668217 sau email info@art-proiect.ro