Ce acte sunt de facut dupa obtinerea Autorizatiei de constructie

Obtinerea autorizatiei este doar inceputul…
 

Conform legislatiei in vigoare cu doua saptamani inainte de inceperea efectiva a lucrarilor trebuie sa anuntati primaria si Inspectoratul regional in constructii declarand inceperea lucrarilor

Inceperea lucrarilor se declara obligatoriu in primul an de la obtinerea autorizatiei de construire, atentie, daca nu declarati inceperea lucrarilor autorizatia nu mai poate fi prelungita dincolo de termenul de un an de la obtinere.

Cu ocazia inceperii ISC percepe urmatoarele taxe 0,1%- taxa de incepere conform legii 50/1991 si 0,25% (din totalul de 0,5%) conform legii 10/1995, in total 0,35% din valoarea constructiei ( cea scrisa pe autorizatie) totusi, cele doua sume trebuie sa apara defalcat pe ordinul de plata sau mandat postal.

Pentru finalizarea lucrarii, in vederea obtinerii procesului verbal de receptie trebuie sa achitati inca 0,25% (din totalul de 0,5%) conform legii 10/1995. Plata se face prin mandat postal sau ordin de plata.

Se va plati taxa la ISC si se va depune la Primarie o cerere privind inceperea lucrarilor, cu o data aflata la min. 15 zile distanta.

Dirigintele de santier este obligatoriu, conform legislatiei in vigoare. Dirigintele va intocmi cartea tehnica a constructiei compusa din procese verbale pe anumite etape de constructie. Tot el se va ocupa si de relatia cu ISC, anuntarea lor, stabilirea fazelor determinante ( in special inspectarea armaturii in fundatii, stalpi, plansee) la care trebuie sa fie prezenti inspectori, proiectantii etc…